Στο πλαίσιο του LAPET θα σχεδιαστούν και θα υλοποιηθούν οι παρακάτω βασικές δραστηριότητες.
ΕΡΕΥΝΑ
Έρευνα (survey) για ανίχνευση «κενών γνώσης και δεξιοτήτων» και, κατά συνέπεια, αναγκών αυξημένης προτεραιότητας για κάλυψή τους. Οι τύποι γνώσεων που θα επιδιωχθεί, μέσω κατάλληλα σχεδιασμένης εκπαίδευσης, να αναβαθμιστούν, θα αφορούν σε θέματα στα οποία εντοπίζονται τα σχετικά εντονότερα «κενά γνώσης». Παράλληλα, η Επιστημονική Ομάδα του LAPET ασχολείται ενεργά με έρευνες, σε σχετικά με το αντικείμενο του έργου θέματα και την διάδοση των αποτελεσμάτων τους μέσω δημοσιεύσεων, ανακοινώσεων και συμμετοχών σε επιστημονικά συνέδρια και με άλλους τρόπους.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Σχεδιασμό και Παραγωγή κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού (Training Modules), σε οικονομικά και συναφή θέματα διοίκησης επιχειρήσεων και Οργάνωση και διενέργεια εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων διαφόρων τύπων. Οι συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό τμήμα του LAPET, θα μπορούν να παρακολουθήσουν Σεμινάρια (Workshops), μέσω εναλλακτικών και συμπληρωματικών μορφών εκπαίδευσης όπως διαζώσης, live streaming, podcasts, on demand, εξ’ αποστάσεως, υβριδικά κλπ. (σύγχρονη, ασύγχρονη), που θα προσφερθούν από εκπαιδευτές με πολυετή εμπειρία στην αγορά εργασίας και από στελέχη αναγνωρισμένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και επαγγελματικών φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΥΛΗ
Eκπαιδευτική Ηλεκτρονική Πύλη (Portal). Η ηλεκτρονική πύλη ενσωματώνει τεχνολογικά προηγμένες δομές ικανές να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση στον τομέα του Δικαίου, της Οικονομίας και των Επιχειρήσεων, ενισχύοντας έτσι το επαγγελματικό προφίλ και τα προσόντα των αποφοίτων νομικών σχολών. Οι καινοτόμες λειτουργίες της Πύλης, περιλαμβάνουν: (α) διαδικτυακές «μαρτυρίες» (testimonials), από επιλεγμένους εκπροσώπους επαγγελματιών του δικαίου, σχετικά με τη σημασία της κατάρτισής τους σε οικονομικά θέματα, (β) επιλογή παρακολούθησης online «προσομοιώσεων» νομικών συζητήσεων με οικονομικό ενδιαφέρον και παρέμβαση των συμμετεχόντων ως συνομιλητές και (γ) σχολιασμούς και συνομιλίες μεταξύ συμμετεχόντων, μέσω του ενσωματωμένου forum χρηστών και των «Χώρων Συζήτησης» (Chat Rooms).
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΟΥ
Η αποτελεσματική συνολική Διαχείριση του LAPET, η οποία έχει οριζόντιο χαρακτήρα, επιτυγχάνεται μέσω ενός προσαρμοσμένου Συστήματος Διαχείρισης Έργων που αφορά στη Διαχείριση Χρόνου, τον Έλεγχο Προϋπολογισμού και τη Διασφάλιση Ποιότητας όλων των προϊόντων, δραστηριοτήτων και διαδικασιών του έργου. Η επίτευξη των στόχων θα υποστηρίζεται από τακτική διοικητική και οικονομική αναφορά στο ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. Κατά την υλοποίηση του έργου, πραγματοποιούνται συχνά συναντήσεις ομάδας έργου, με την ατζέντα κάθε συνάντησης να καθορίζεται από την πρόοδο του έργου και τις διασυνδέσεις και την αλληλεξάρτηση των δραστηριοτήτων του έργου.
ΔΙΑΧΥΣΗ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Οι δράσεις διάχυσης και ενημέρωσης, διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη μεγιστοποίηση του αντίκτυπου και της αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της έρευνας του LAPET. Στόχος τους είναι η προώθηση σε οριζόντιο επίπεδο της γνώσης, η ενίσχυση της συνεργασίας και η διευκόλυνση της εφαρμογής των ερευνητικών αποτελεσμάτων στην πράξη. Η ιστοσελίδα του LAPET, που ενημερώνεται συχνά, χρησιμοποιείται ως το κύριο εργαλείο διάδοσης πληροφοριών για το έργο. Επιπρόσθετα, το έργο περιλαμβάνει σημαντικό υλικό δημοσιότητας/διάχυσης (διαδικτυακά banners, φυλλάδια, αφίσες, γραφήματα, ενημερωτικά δελτία, εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης). Η Ημερίδα έναρξης του LAPET καθώς και οι λοιπές εκδηλώσεις του έργου που ακολουθούν, εστιάζουν στους κύριους στόχους και τα αποτελέσματα του LAPET, ενώ παράλληλα αυξάνουν περαιτέρω την ευαισθητοποίηση πιθανών φορέων (stakeholders), στις δραστηριότητες του έργου.